top of page

Hogyan kezdjünk hozzá a kanapé vásárláshoz?

Frissítve: 2019. febr. 4.

Számos apró tényező van amire oda kell figyelni kanapévásárláskor. A színt tudjuk, a forma majd megtetszik... Na de a méret?



Az első lépések

Érdemes egy bútorüzletbe úgy érkezni, hogy tudjuk mekkora bútorra van szükségünk. ismerjük a szoba "tűréshatárát", hogy még 5-10 cm-es eltérés esetén se kelljen vakarni a fejünket: "ez 5 cm-rel szélesebb, vajon le kell majd szerelnem a radiátort?". Az ESTILO-nál teljesen egyedi méretes bútorokat készítünk, viszont mi is a megadott paraméterek alapján dolgozunk.

Tervezzen egyedi ülőgarnitúrát
ESTILO bútortervezés

Figyeljünk a részletekre

Rengeteg apró részlet okozhat bosszúságot a későbbiekben, ha nem figyelünk oda. Fontos, hogy vegyük figyelembe a konnektorok helyét, a párkány magasságát. Milyen kellemetlen ha pont egy karfa mögé kerül a konnektor és hogy használni tudjuk (pl.: telefontöltésre) 5 cm-rel arrébb kell tolnunk a kanapét. Ugye ismerős? Ha nagyon pontos méretet adtunk meg, egy millimétert sem fog mozdulni ülőgarnitúránk a másik irányba.


Ugyan ez a helyzet a párkány magasságával is, "hát kb 90 cm" - mondta egy vásárlónk - mikor középmagas támlával rendelkező (85 cm) ülőgarnitúráját terveztük. Egy egyedi tervezésű bútoraink a helyszínen már nem alakíthatóak. Vásárlóink azért választottak minket, mert pontosan olyan színű, méretű és formájú ülőgarnitúrára volt szükségük, mint amilyet maguknak elképzeltek. Nem olyanra amit valaki Németországban vagy Olaszországban a reggeli kávé mellett kigondolt, és futószalagon ötezresével legyártatott. Egyedire, mint a saját otthonuk.


160 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page